Wat is Healing?

Met healing gaan we onze energie en daarbij ons energetisch lichaam terug op orde zetten. Om het beter te begrijpen kunnen we met behulp van termen uit de computerwereld zeggen dat we met healing onze software gaan resetten of ‘rebooten’. Ons fysieke lichaam is dan onze ‘hardware’.

Uit ervaring met computers weten we dat wanneer er ‘bugs’ zitten in de software die computer en dat computerprogramma helemaal niet doet wat het zou moeten doen.

Op diezelfde manier kan je begrijpen hoe onze verstoorde subtiele energie ervoor kan zorgen dat ons lichaam niet meer goed functioneert of zelfs ziek wordt of pijn lijdt. Ons energetisch lichaam is de blauwdruk van onze fysiek en dus van onze lichamelijke gezondheid.

“Met healing kan je je lichamelijke en geestelijke energie resetten”

Bij pijn of ziekte bestaan er gelukkig heel wat medicijnen of medische behandelingen die ingrijpen op ons fysieke lichaam (hardware) om ons terug beter te maken. Jammer genoeg zijn de huidige klassieke behandelingen voor sommige klachten niet voldoende of beter gezegd zien we dat deze medische toepassingen ook hun grenzen hebben. Men is dan ook haast uitsluitend gericht op de hardware.

Met healing grijpen we de kans om genezing te gaan bevorderen via je energetische lichaam in plaats van via je fysieke lichaam. We gebruiken dat deel van ons ‘zijn’, onze energie dus om op in te grijpen.  Dit kan uiteraard geen medische behandelingen vervangen! maar is een belangrijke aanvulling voor je herstel en algemeen welbevinden. Healing wordt soms ook energetische geneeskunde genoemd. In bepaalde Oosterse (energetische) geneeswijzen benoemt men onze energie als ‘life-force-energy’, als levensenergie of als Qi.

Gepubliceerd door Karine Garcia

Psychotherapeut - Healer - Relatietherapeut bij Psych & Heal. Meer info: www.psych-heal.com/over

Geef een reactie