Energetische therapie – Healing

Energetische therapie – Healing

Met healing gaan we onze energie en daarbij ons energetisch lichaam terug op orde zetten. Om het beter te begrijpen kunnen we met behulp van termen uit de computerwereld zeggen dat we met healing onze software gaan resetten of ‘rebooten’. Ons fysieke lichaam is dan onze ‘hardware’.

Uit ervaring met computers weten we dat wanneer er ‘bugs’ zitten in de software die computer en dat computerprogramma helemaal niet doet wat het zou moeten doen.

Op diezelfde manier kan je begrijpen hoe onze verstoorde subtiele energie ervoor kan zorgen dat ons lichaam niet meer goed functioneert of zelfs ziek wordt of pijn lijdt. Ons energetisch lichaam is de blauwdruk van onze fysiek en dus van onze lichamelijke gezondheid.

“Healing is het resetten van je lichamelijke en geestelijke energie

Bij pijn of ziekte bestaan er gelukkig heel wat medicijnen of medische behandelingen die ingrijpen op ons fysieke lichaam (hardware) om ons terug beter te maken. Jammer genoeg zijn de huidige klassieke behandelingen voor sommige klachten niet voldoende of beter gezegd zien we dat deze medische toepassingen ook hun grenzen hebben. Men is dan ook haast uitsluitend gericht op de hardware.

Met healing grijpen we de kans om genezing te gaan bevorderen via je energetische lichaam in plaats van via je fysieke lichaam. We gebruiken dat deel van ons ‘zijn’, onze energie dus om op in te grijpen. Dit kan uiteraard geen medische behandelingen vervangen! maar is een belangrijke aanvulling voor je herstel en algemeen welbevinden. Healing wordt soms ook energetische geneeskunde genoemd. In bepaalde Oosterse (energetische) geneeswijzen benoemt men onze energie als ‘life-force-energy’, als levensenergie of als Qi.

Healing – Hoe kan dat?

Je kan bij klachten kiezen om healing te ondergaan bij een healer. Vaak wordt er gewerkt met energetische heling via handoplegging. De handen zijn het ideale instrument om energetische frequenties te kunnen waarnemen maar ook te kunnen beïnvloeden of transformeren.

Dat gaan we bij healing doen: de energie zit in een bepaalde vorm bij je en die vorm gaan we trans-form-eren naar een geheelde vorm of we halen de verstoringen, de bugs uit je software.

Je kan ook ingrijpen op je energetische systeem via de psycho-energie. Meer specifiek via je bewustzijn met daarbij het bewust zijn van je lichaam (waarbij ook je pijn en lijden) maar ook van je emoties (psycho-emotioneel). Emoties kunnen we gebruiken om je energie weer op orde te krijgen. Emotie betekent letterlijk energie in motie of energie in beweging. Emoties kan je zien als de koppeling tussen je lichaam van vlees en bloed en je niet-fysieke lichaam of je energetische blauwdruk.

Tijdens een healing sessie bij Psych & Heal wordt er gewerkt met handoplegging en/of met psycho-energetische therapie. De twee kunnen ook gecombineerd worden; bijvoorbeeld tijdens de healing met handoplegging wordt je begeleid in het bewust worden van je (energetische) lichaam en je psycho-emotionele energie. Dit wordt ook geleide healing genoemd. In een verder stadium kan zelfhealing aangeleerd worden.

Voor wie zijn behandelingen met Healing bedoeld?

Mijn grootste bekommernis gaat naar mensen die (te jong) gediagnosticeerd worden met levensbedreigende ziekte (zoals kanker of elke andere ernstige ziekte diagnose) of met pijnklachten door het leven moeten ondanks alle mogelijke medische zorgen.

Daar moeten we inzetten op de energetische genezing, om de verstoringen in onze energie, waar mede de oorzaak van ons lijden in vervat zit, aan te pakken en te helen”.

Energetische therapie kan ook bij emotionele problemen of emotioneel trauma aangewend worden.

Energetische healing kan tevens meer ‘acuut’ toegepast worden, denk aan healing na een ongeluk waarbij je breuken of spierschade opliep. De healing helpt het lichamelijke herstel versnellen of complicaties tijdens het genezingsproces voorkomen.

Je kan energetische healing en energetische therapie eveneens aanwenden ter preventie van klachten en het behouden van emotioneel en lichamelijk evenwicht.

Wil je meer lezen over energetische therapie – healing? Lees dan verder op: Vraag en Antwoord, Meer info behandelwijzen of neem contact op.

Gepubliceerd door Karine Garcia

Psychotherapeut - Healer - Relatietherapeut bij Psych & Heal. Meer info: www.psych-heal.com/over

Geef een reactie