Innerlijke rust – Help je mij?

Hoe goed we onze innerlijke rust ook trachten te bewaken, door de gebeurtenissen van alledag en door contact met de anderen kan je innerlijke rust, je fijn gevoel wel eens of zelfs regelmatig beïnvloedt worden of zelfs verstoord worden.
Het is een drukke werkdag of je partner, je collega, je familielid reageert wat stressy, wat angstig of heeft het misschien even wat moeilijk met de dingen v.d. dag of eerdere gebeurtenissen. En reageert dan ook in die zin op jou, wat directer, wat strenger, wat kribbiger, wat minder empathisch… Chaos krijg je te voelen en te horen…

En dit terwijl jij je hebt voorgenomen je innerlijke rust te ‘bewaken’.
Het kan op zulke momenten interessant zijn om je gesprekspartner, te vragen om mee te helpen je innerlijke rust te bewaren, in plaats van meer per direct aan te geven ‘wat doe je druk’, ‘wat ben je vervelend’, vaak loopt de spanning dan nog verder op.

Vanuit de ‘geweldloze communicatie’ is het interessant om niet alleen mee te geven hoe jij je hierbij voelt, maar eerder je (onderliggende) behoefte te leren uitdrukken: kan je me helpen om mijn inner peace te bewaren?

Het proberen waard, het zal je zeker een beter zicht geven op wat je omgeving, de berichten die je leest of hoort en de anderen om je heen, innerlijk bij je te weeg brengen…en wat je kan helpen om dat tevredene, je happy feeling te bewaren en te beleven. En te delen!

Hoe ga jij hier met om?
Reacties en of vragen zijn welkom!

Geef een reactie

Graag regelmatig meer info ontvangen over psychologie, healing, relaties, holistische therapie? Registreer je hieronder gratis.

Gepubliceerd door Karine Garcia

Psychotherapeut - Healer - Relatietherapeut bij Psych & Heal. Meer info: www.psych-heal.com/over

Geef een reactie